Visit our social media channels

Skip to main content

Invisalign voor tieners

Invisalign biedt een scala aan behandelopties voor tieners. Het grote voordeel van Invisalign is dat het een esthetisch aantrekkelijke, flexibelere methode is om tieners met zelfvertrouwen te laten lachen. Invisalign aligners zijn comfortabel, uitneembaar en bijna onzichtbaar, wat betekent dat tieners hun dagelijkse leven kunnen leven zonder de beperkingen, irritatie en schaamte die metalen slotjes en draden vaak met zich meebrengen.

Doordat de aligners uitneembaar zijn, kunnen tieners hun tanden normaal blijven poetsen en flossen.

Welke mogelijkheden zijn er voor tieners?

Invisalign heeft verschillende behandelopties voor tieners, afhankelijk van de ontwikkelingsfase van het gebit.

Bepaalde tieners komen voor dezelfde Invisalign behandeling in aanmerking als volwassenen. Jongere tieners, of tieners waarbij nog niet alle tanden zijn doorgekomen, kunnen worden behandeld met Invisalign Teen – een behandeling die specifiek is ontworpen voor tieners. De Invisalign Provider kan bepalen welke behandeling het beste past bij jouw persoonlijke behoeften en de conditie van je gebit.

Waarom is er Invisalign Teen?

Invisalign Teen is ontwikkeld in samenwerking met tieners, ouders en toonaangevende orthodontisten die de actieve levensstijl en unieke behandelbehoeften van tieners begrijpen.

Invisalign Teen aligners worden gemaakt met behulp van dezelfde geavanceerde technologie als de Invisalign aligners, en zetten het gebit geleidelijk in de juiste stand zonder metalen onderdelen of draden.

Maar omdat tieners (en hun mond) zich voortdurend ontwikkelen, zijn er een paar speciale functies aan toegevoegd:

  • Blauwe indicators die van blauw naar doorzichtig verkleuren helpen jou en je tiener inschatten hoeveel tijd de aligners zijn gedragen.
  • Speciale functies die zijn ontworpen om te compenseren voor het doorkomen van hoektanden, tweede premolaren en tweede molaren.
  • Je krijgt er zes extra vervangende aligners bij om eventuele kwijtgeraakte aligners te vervangen.

Overleg met je Invisalign Provider voor meer informatie over Invisalign voor tieners. Zij kunnen je vertellen wat de beste behandeloptie is.

Find out more...

Klaar voor de volgende stap? Zoek je lokale Invisalign Provider.
Heb je een vraag? Lees de Invisalign - veelgestelde vragen.

Kan Invisalign voor jou de oplossing zijn?

Kan Invisalign voor jou de oplossing zijn? Kijk hier of dit het geval is

Verhalen met een lach

Verhalen met een lach Video's afspelen

Invisalign bij jou in de buurt

Invisalign bij jou in de buurt Zoek een lokale Invisalign Provider