Meest gestelde vragen

Wat is Invisalign®?

De Invisalign-behandeling is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Dankzij digitale 3D-beeldvormingstechnologie toont Invisalign je volledige behandelingsplan op basis van het voorschrift van je Invisalign-provider, van de oorspronkelijke positie van je tanden naar de gewenste eindpositie. Daarna wordt een reeks doorzichtige aligners speciaal voor jou gemaakt om de tanden langzaam te verschuiven.

Elke aligner wordt ongeveer twee weken gedragen voor hij wordt vervangen door de volgende in de reeks, telkens een stapje dichter bij de vooropgestelde eindpositie. De behandelingsduur is afhankelijk van jouw specifieke behoeften en zal worden bepaald door jouw Invisalign-provider.

Hoe werkt Invisalign?

Invisalign-aligners verplaatsen de tanden via een reeks nauwkeurig gecontroleerde bewegingen. In tegenstelling tot traditionele beugels, controleert de Invisalign-behandeling niet enkel de mate van de beweging die elke aligner levert, maar ook de timing ervan. In elke fase zullen dus slechts bepaalde tanden kunnen bewegen, volgens het Invisalign-behandelingsplan voor die fase. zijn gepland Dit resulteert in een efficiënte manier van kracht uitoefenen.

Hoeveel kost Invisalign?

Zoals andere soorten orthodontische behandeling is de prijs van de Invisalign-behandeling afhankelijk van de complexiteit van uw tandcorrectie en uw behandelingsverloop. Enkel een Invisalign-provider kan echter de precieze kosten bepalen.

Hoe begin ik met Invisalign?

Maak een afspraak voor een eerste consultatie bij een Invisalign-provider .

Hoe lang duurt de Invisalign-behandeling?

De behandelingsduur is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling en is vaak vergelijkbaar met die van traditionele beugels. Tijdens je consultatie kan je Invisalign-provider je meer gedetailleerde informatie geven.

Wat is Invisalign en hoe werkt het?

Technologie

De aligners

Invisalign-providers

Behandelingsprocedure

Geschiktheid voor behandeling

Mondhygiëne

Leven met de Invisalign-behandeling